Geografische Concentratie & Gemeentekaart

Kimbanseke


Oppervlakte : 240 km²

Aantal inwoners : 1.400.000

Dichtheid : 5.833,33 inwoners/ km²

Aantal kamerleden : 7

Officiële internetsite van de gemeente: www.kimbanseke.cd

Kimbanseke is een van de vier een twintig gemeenten van de stadprovincie Kinshasa enligt ten zuidoosten van de Kongolese hoofdstad. Het is de grootste gemeente van de hoofdstad en de meest bevolkte van heel Kongo. Kimbanseke is verdeeld in 30 wijken.

De algemene problemen van de bevolking aldaar zijn: ondervoeding, werklosheid, gebrek aan infrastructuur, armoede, toeneming van analfabeten, gebrek aan drinkwater en stroom, verkorte schoolbezoek vanwege te hoog collegegeld.

Mensenwerkzaamheden

Behalve scholen en een paar bakkerijen zijn er in Kimbanseke geen productiebedrijf. Mensen overleven dankzij kleine handel, handswerk en vooral landbouw en groentekwekerij. Degene die in  fabrieken werken moeten dagelijks lange afstanden afleggen (40km) om naar het centrum van Kinshasa te gaan. Vrouwen spelen de hoofdrol aan het dagelijkse leven van de families. Ze hebben de meeste economische activiteiten in handen. Gezien hun kleine inkomsten en vermogen eten de meeste gezinnen een keer per dag. Een heleboel kinderen gaan nooit verder dan de basisschool en jongens krijgen de voorkeur voor scholing.

   Wijken van de gemeente Kimbanseke